hem | konstnärsmaterial | inramningar | galleri | om oss | kvalitetsfilosofi
 

Vilka kan man möta I butiken?

Walid Ibrahim

Ägaren av företaget och en mycket duktig konstnär. Målar porträtt på beställning och har drivit en butik i sitt hemland, Libanon, med samma inriktning som Ewerts Konst Ramar.

 

1964 började det hela

Företaget startades av KE Johansson. Inramningar och konst var det som gällde. 1982 togs det även in konstnärsmaterial.

1995 Tog sonen Thomas Johansson över. Han drev företaget till att bli ett av Sveriges främsta inom inramning med flera fina priser och placeringar i inramningstävlingar. Bland annat SM 2:a.

Under Thomas tid som ägare blev företaget ett av de största på försäljning av Winsor & Newtons konstnärsmaterial i landet.

 

Hur är det nu

Kvalitetsinramningar är vi vida kända för. Efter flera år av framgångar i inramningstävlingar så har vi kunder från Gusum i söder till Kumla i väst och Märsta i norr. Vi får fler och fler kunder från Djursholm, Danderyd och Täby. En kund åker ända från Karlstad för att rama hos oss. Vi är enormt glada och tacksamma för detta.

Konstnärsmaterialet har utökats i omgångar och nya märken har testats, för närvarande har vi ett brett sortiment som omsätter bra, inga hyllvärmare då vi lyckats sälja ut dem till andra butiker som säljer bra av de fabrikaten i andra delar av landet.

Målardukar har vi lyckats få tag på som är enormt bra både i duk och kilram till ett lågt pris, annars brukar billiga dukar vara dåliga, men under tre år har vi inte haft ett klagomål. Förbrukningsmaterial har vi lågt pris på. Vi tror inte någon butik har lägre pris på Arches akvarellpapper och Winsor & Newtons akvarellfärger i Sverige än vad vi har.

Konst har vi i två plan . Separatutställningar och samlingsutställningar. Kontakten med tryckare och konstförmedlingar gör att tavlorna växlar med jämna mellanrum.